Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Időjárás!
Felhőkép
 
Videómelléklet

Képtalálat a következőre: „film”

 Hogyan készült?

______________________

Kellemetlen igazság

A hülyeség kora

Zeitgeist Addendum
A pénz mint adósság (magyar)

A forint története - 2004

Hanyas vagy?

Hogyan készül a virsli?

Hogyan készül a pezsgő?

Így hat a Hold a Földön élőkre

Biszku Béla és a megtorlás

Frontérzékenység

Magas a gázszámla mégsincs elég meleg?

Ősi Idegenek 1.rész

Ősi idegenek 2.rész

Ősi idegenek 3.rész

 __________________________

videotar.mtv.hu/Videók!

 
Linkek
 
Bravó!
Indulás: 2005-04-09
 
Választások
 
Impresszum

Szerkesztő:

Bíró Kálmán

E-mail cím: kalman25@freemail.hu


 
Friss hírek!
Friss hírek! : Választások után!

Választások után!

  2010.05.05. 18:44

 Eredmények, és elvárások az új kormánnyal szemben

...


Elmúlt április, a bolondos (őrületes) hónap, amikor is a magyarok választottak. Bizonyára sokan, sokféleképpen értékelték a választási eredményeket:

Egyesek lelkesen írják (vagy mondják), hogy „itt az idő”, végre van egy párt(szövetség), akinek nem kell koalíciós alkukat kötnie, így programját meg is tudja majd valósítani, sőt, kétharmados többséggel is rendelkezik, tehát végre lehet kisebb a parlament, kisebb önkormányzat, egyszóval eljöhet a jó világ. Ha feltételezzük, hogy jót akar az új, nagytöbbséggel rendelkező leendő kormány, akár még a politika is más lehet.

Mások pedig aggódnak, mert féltik a demokráciát, attól tartanak, hogy az új hatalom majd úgy változtatja az alkotmányt, a választási rendszert, és minden mást, ahogy az nekik tetszik. Vége van/lesz az országnak, eljő Orbánia!

Nos, 4 év múlva meglátjuk.

Elvárások az új kormánnyal szemben:

20 év óta másodszor fordul elő, hogy egy kormány kétharmados többséggel irányíthatja az országot.

Ekkora felhatalmazással sok mindent meg lehet és meg is kell csinálni. A 2010-es év hátralevő részében mélyreható intézkedések, reformok már nem várhatóak, inkább csak az, hogy az új kormány előkészíti magának a terepet (felméri azt) a következő teljes (2011-es) költségvetési évhez.

Még ebben az évben lesz némi adócsökkentés, elfogadhatják a három csapás törvényt, elkezdődik (ahogy már hallani is lehet a sajtóból) az elszámoltatás, sőt akár megszülethet az első olyan kétharmados döntés is, aminek a hatását még idén érezhetjük. Ugyanis meglehet, hogy kevesebb önkormányzati képviselő dolgozhat az idei választások után (feltéve, ha időben tudja még módosítani a törvényt a kormány). Továbbá az első ülések egyikén módosítják az alkotmányt is úgy, hogy értelme legyen a miniszterelnök-helyettesi pozíciónak.

Talán az év végén, de mindenképpen a ciklus elején érdemes meghozni a kisebb parlamentről szóló törvényt is. Figyelem, ezzel a döntéssel gyakorlatilag a fél parlament halálra ítéli magát, hiszen a következő 2014 utáni ciklusban biztosan nem lesznek egyesek (186-an) képviselők. Érdekes módon ez a döntés leginkább a Fidesz-KDNP képviselőinek lesz fájdalmas, hiszen aligha fognak 2014-ben ekkora fölénnyel győzni (már, ha győzni fognak egyáltalán), tehát alap esetben is kevesebb mandátumot várhatnak 4 év múlva, ami tovább csökken, ha megfeleződik a jelenlegi parlamenti létszám.

A fenti változásokon túl további fontos intézkedéseket várhatunk az új kormánytól, a ciklus végéig:

Például az EU források ésszerű felhasználását/átcsoportosítását, ezzel együtt az adórendszer átalakítását, aminek következtében nagyobb arányú tehercsökkentést érhetnek el, mind a lakosságnál mind a vállalkozásoknál (munkahelyteremtés!), így a mostani kb. 12%-os munkanélküliséget a ciklus végére bőven 10% alá kellene szorítaniuk. Ezáltal a fogyasztás is növekedne, élénkülne a gazdaság, kevesebb ember venne igénybe szociális segélyt. (A szociális törvény valamilyen formában való átalakítását is joggal elvárhatnánk a kormánytól.)

A Gyes-gyed rendszer visszaállítását (ismételten 3 évre) sokszor ígérték, ami a családbarát Fidesz-nek meg is kell valósítania ezek után, bár a feltételeket azért módosíthatnák. (Pl. kifejezetten jó, hogy a jogosultság eléréséhez már nem 180 nap munka viszont várnak el, hanem 365 napot. Így „kényszeríthetik” azon gyermekvállalókat is munkára, akik alapesetben a gyerekszülésből akar(ná)nak megélni).

Fentebb az adórendszer átalakítását már említettem, ide kapcsolódik a családbarát adózás is. Vajon mit értettek ez alatt, no meg az egyszerűbb adóbevallásra (söralátétre) is kíváncsi leszek.

Az oktatás terén végre megszüntetheti a kormány a neoliberális probléma halmokat. Például, hogy újra osztályozhatóak lesznek az alsós tagozatos diákok, sőt akár megbuktathatóak is (szülői beleegyezés nélkül!). Így talán megállíthatóvá válik a „butulásra beállított” fiatal társadalom további züllése és esetleg 10 év múlva javulás is mutatkozhat.

Sajnos az oktatáson kívül az egészségügy is több évig liberális kézben volt, ami meg is látszik, hiszen romokban van ez is. Azt ugyan nem tudni, hogyan akarja a Fidesz-KDNP kormány rendbe tenni, de egy biztos, a korábban általuk sokat kritizált egészségügyi rendszer átalakításának ideje lesz már neki állni.

Nos, a kisebb parlament, kisebb önkormányzatok, a három csapás törvény, az elszámoltatás látványos, és népszerű intézkedések lesznek, sőt még csak nem is kerülnek sokba.

Az adórendszer átalakítás/csökkentés, a munkahelyteremtés, ehhez kapcsolódó oktatás és egészségügy átalakítása, a gazdaság fellendítése már sokkal nagyobb falat lesz a kormánynak, sokba fog ez kerülni mindenkinek, és lesznek vesztesei is a nagy változásoknak. Egy biztos, ezekhez nem lesz elég 4 év, úgyhogy ügyesen/fondorlatosan kell kormányozniuk, ha 2014 után is folytatni akarják a munkát.

2010 Parlamenti patkó – frakciók szerint:

 
Pontos idő
 
Figyelem!

Az oldal megtekintéséhez Googel Chrome böngésző,
és 1024*768-as felbontás ajánlott! 

 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
NetMozi! (Filmek!)

 

1. Három testőr Afrikában

 2. A hegy gyomrában! -sor.

3. Trianon!

4. Indul a bakterház

5. Reszkess, Télapó!

6. Város karácsony nélkül

7. A tanu

8. Fordítsd oda a másik orcádat is

11. Nyomás utána

12. Mindent bele fiúk

13, Reszkessetek betörők3

14. Az ördög jobb és bal keze

15. Az ördög jobb és bal keze 2.

16. Én a vízilovakkal vagyok

17. És megint dühbe jövünk

18. Különben dühbe jövünk

19. Bunyó karácsonyig

20. Mindennap karácsony

21. Ki a télapó?

22. Nincs kettő négy nélkül

23. Kincs ami nincs

24. Bűnvadászok

25. Walt.Disney - 101 kiskutya

26. Oroszlánkirály3

27. Walt.Disney - Hófehérke

28. Lebilincselő karácsony

 
NetTV!

Interneten fogható TV csatornák:

ÉLŐ:

   

  

1 órával késleltetett adások:

Élő F1 TV:

 

 

 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human