Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Időjárás!
Felhőkép
 
Videómelléklet

Képtalálat a következőre: „film”

 Hogyan készült?

______________________

Kellemetlen igazság

A hülyeség kora

Zeitgeist Addendum
A pénz mint adósság (magyar)

A forint története - 2004

Hanyas vagy?

Hogyan készül a virsli?

Hogyan készül a pezsgő?

Így hat a Hold a Földön élőkre

Biszku Béla és a megtorlás

Frontérzékenység

Magas a gázszámla mégsincs elég meleg?

Ősi Idegenek 1.rész

Ősi idegenek 2.rész

Ősi idegenek 3.rész

 __________________________

videotar.mtv.hu/Videók!

 
Linkek
 
Bravó!
Indulás: 2005-04-09
 
Választások
 
Impresszum

Szerkesztő:

Bíró Kálmán

E-mail cím: kalman25@freemail.hu


 
Érdekességek a világhálóról
Érdekességek a világhálóról : Az Univerzum története

Az Univerzum története

  2018.01.25. 16:58

Teremtés

Több tudományos műsor és cikk szólt már a Világunk kezdetéről, végéről, a tudósok folyamatosan kutatják hogyan keletkezett a mindenség és hogyan fog véget érni. A témában jártas szakemberek is nehezen tudják mindezt bemutatni, hiszen emberi ésszel felfoghatatlan méretekről, térről, időről, sőt azok kezdete előtti stádiumáról kell beszélni.


Laikusként mégis érdekelt a téma, több cikket és dokumentumfilmet is megnéztem evvel kapcsolatban és úgy döntöttem magam is összeállítok ezekből és az internetről fellelhető információkból egy amatőr cikket.

Korábban a Föld történetét feldolgozó három részes anyagot állítottam össze, valamint az Emberiség határairól is készítettem 12 részes cikksorozatot, szintén az internetről származó információkból. Ezek a témák mégis sokkal egyszerűbben leírhatók, bemutathatók, mint a végtelembe nyúló világűrben lévő anyag keletkezésének és szétterjedésének elmesélése. Nem véletlen, hogy az embert régóta foglalkoztatjaa kérdés (a Bibliában is olvashatunk a teremtésről) és a történelem folyamán sok zseniális elme kutatta máreddig is a témát.

Az ember a világ keletkezését, a Nagy Bumm-ot, önhibáján kívül, egy adott térben elhelyezve tudja csak elképzelni. Mindezt, külső nézetben ábrázolja, alkotja meg a fejében, terjedésének első fázisát is így „láttatja”. Pedig ekkor nincs tér. Ezért értelmetlen az ősrobbanás helyének pontos meghatározása. Az, pontosabban ilyen, nem létezik.

Létrejöttekor is kizárólag a belül létezik. Hiszen, ha egy zárt szoba belsejében vagyunk és maga a szoba a tér, azt sem tudjuk elhagyni. Ha a szoba falai rugalmasak lennének, akkor is maximum csak tágítani tudnánk azt, de kimenni belőle nem lehetne. A következő fejezetben, amikor már az Univerzum keletkezésétől lévő folyamatokat olvashatjuk, képzeljük majd el, hogy egy táguló szobában vagyunk. Létrejöttekor, mint egy filmnézés esetén a szünet (pause)gomb, persze még bekapcsolt állapotban van, hiszen idő sem létezett.

Számos tudós munkája van abban, hogy egyáltalán fogalmat alkothatunk arról, hogy, hogyan is keletkezhetett a világunk, ahogy a vallások is magyarázattal szolgálnak híveik számára. Az igazságot talán sohasem tudjuk meg.

Az egyházak igéit folyamatosan „romboló” tudományos felfedezések, mindinkább a materialisták felé billentik a mérleget, miszerint minden létező dolog és jelenség oka anyagi, fizikai-kémiai természetű. Nade a semmiből való alkotás, már olyan, melyet nehezen tudnak megmagyarázni a tudósok, így talán a végső igazság a hívő emberek oldalán áll.

Számos elméletből hármat osztanék meg, hogy, hogyan is jöhetett létre az Univerzum

·         Egyes tudósok szerint rengeteg dimenzió létezik, ezeket egymással párhuzamos mozgó hullámokkal érzékeltették. Néha pillanatra összeérhetnek ezek a dimenziók, ezzel hozva létre a Nagy Bummot, vagyis az Univerzumot.

Ez azt is jelentheti, hogy több univerzum is létezhet.

Ez esetben felvetődik a kérdés, dimenziók mitől léteznek, és miért hullámozhatnak? Talán mégis van teremtő, ami ezeket hozta létre?

·         Az egyházak és a hívők szerint, bár a tudomány sokmindenre választ adott, de kétségtelen, hogy a Világunkat egy mindenekfelett álló, Teremtő hozta létre.

·         Harmadik elmélet, a Földön ismert megfigyelésekre alapozható. A természet harmóniára törekszik. Az egyensúly elérése érdekében ciklikus folyamatok vannak. Tavasz, nyár, ősz, tél és kezdődik minden elölről. Megszületünk, élünk, majd meghalunk. Ez a körforgás igaz lehet az Univerzumunkra is. A Nagy Bumm után jöhet a Nagy Reccs, miszerint a táguló világunkat a gravitáció előbb- utóbb összehúzza és ismét minden egy pontba sűrűsödik össze (és kezdődhet minden elölről?).

 

 

Ez utóbbi elmélet megdőlni látszik, hiszen a tudósok azt bizonyították, hogy továbbra is tágul az Univerzumunk, ráadásul gyorsulva, vagyis nem lesz Nagy Reccs, helyette inkább minden szétoszlik a végtelenbe. Mikor ezt hangoztatják, kérdezem én, hogy honnan tudják a tudósok, hogy már lassulnia kellene a világunknak? Lehet, hogy még a gyorsuló szakaszban vagyunk, így a Nagy Reccs elmélet is igaz lehet.

Bárhogy is van, itt is felvetődik a kérdés, ha volt, mikor volt az első Nagy Bumm és az hogy jött létre? Talán mégis dimenzióütközés okozta, esetleg valami más, vagy, ismét egy Teremtő teremtőhöz juthatunk?

 

A következőkben megpróbálom érzékeltetni, hogy hogyan is válhatott a semmiből valami.

A világunk létrejöttét, egy kísérlettel lehetne leginkább érzékeltetni. Kezdjük el a kísérletet. Ha minden igaz, az olvasó eddig belemerült az írásomba és különösebben nem kalandoztak el gondolatai. Arra kérném, hogy továbbra is csak az olvasásra összpontosítson. A bekezdés végén egy állat neve szerepel. A feladat a következő: amint meglátja/kiolvassa az állat nevét, gondoljon az állatra, képzelje el azt. Zsiráf.

Az ember, bármit is alkot, minden először a fejében kezdődik el. Amikor magunk elé képzeltük egy pillanatra az állatot, akkor sikerült szemléltetnem a teremtést. Pár pillanattal ezelőtt nem gondoltunk a Zsiráfra, ha a Zsiráf a valami, akkor mondhatjuk, hogy nem gondoltunk semmire. De egyszer csak (igaz, külső behatásra) megalkottuk a képét a fejünkbe.

Bárhogy is van, a világegyetem megteremtése, maga az egész Univerzum egy nagy alkotás. Lássuk, milyen folyamtok mentek végbe a kezdetek után.

 

Következő rész: Univerzum története - Látható világ

 

 

Források

képek: https://www.nlcafe.hu, http://cosmism.com, http://www.dailygalaxy.com

 
Pontos idő
 
Figyelem!

Az oldal megtekintéséhez Googel Chrome böngésző,
és 1024*768-as felbontás ajánlott! 

 
Naptár
2018. Augusztus
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
NetMozi! (Filmek!)

 

1. Három testőr Afrikában

 2. A hegy gyomrában! -sor.

3. Trianon!

4. Indul a bakterház

5. Reszkess, Télapó!

6. Város karácsony nélkül

7. A tanu

8. Fordítsd oda a másik orcádat is

11. Nyomás utána

12. Mindent bele fiúk

13, Reszkessetek betörők3

14. Az ördög jobb és bal keze

15. Az ördög jobb és bal keze 2.

16. Én a vízilovakkal vagyok

17. És megint dühbe jövünk

18. Különben dühbe jövünk

19. Bunyó karácsonyig

20. Mindennap karácsony

21. Ki a télapó?

22. Nincs kettő négy nélkül

23. Kincs ami nincs

24. Bűnvadászok

25. Walt.Disney - 101 kiskutya

26. Oroszlánkirály3

27. Walt.Disney - Hófehérke

28. Lebilincselő karácsony

 
NetTV!

Interneten fogható TV csatornák:

ÉLŐ:

   

  

1 órával késleltetett adások:

Élő F1 TV:

 

 

 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!